Overeenstemming verkoop BelCompany België


Het moederbedrijf van BelCompany, de Macintosh Retail Group, heeft een akkoord bereikt met Telenet over de verkoop van alle Belgische filialen alsmede het hoofdkantoor te Mechelen. Ontslagen worden niet verwacht.

Het moederbedrijf van BelCompany, de Macintosh Retail Group, heeft een akkoord bereikt met Telenet over de verkoop van alle Belgische filialen alsmede het hoofdkantoor te Mechelen. Ontslagen worden niet verwacht. Het afstoten van het Nederlandse deel is niet aan de orde.

Dat heeft de Macintosh Retail Group NV vandaag bekend gemaakt. De overdracht zal effect hebben met ingang van 30 juni 2009. De 15 Discovery Stores die BelCompany ook uitbaat maken geen onderdeel uit van de transactie.

Telenet is geen onbekende in België op het gebied van telefonie, waar het verder voornamelijk leverancier is breedband kabeldiensten. BelCompany is met haar eigen winkels op A-locaties de tweede grootste onafhankelijke aanbieder van mobiele telecom- en aanverwante producten in België.

Meer groeimogelijkheden

Frank De Moor, CEO van Macintosh Retail Group: “We hebben geconcludeerd dat er voor BelCompany België binnen Telenet aanzienlijk meer groeimogelijkheden zijn. Daarbij speelt een rol dat het nauwelijks mogelijk is om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit het goed renderende BelCompany Nederland, dat onderdeel blijft uitmaken van Macintosh Retail Group. ...”

Duco Sickinghe, CEO van Telenet: “De aankoop van BelCompany België brengt Telenet nog dichter bij onze klanten. BelCompany geeft Telenet een mogelijkheid om enerzijds haar mobiele aanbod breder beschikbaar te maken en anderzijds extra service te verlenen voor haar huidige produkten. Het BelCompany netwerk is zeer goed gepositioneerd en complementair met ons huidig verdelersnetwerk. ...”Praat mee over dit artikel