iPhone OS 3.0 gekraakt voor iPhone 3G bezitters


Het kat en muis-spel tussen Apple en een team van getalenteerde hackers heeft erin geresulteerd dat vanaf nu de eerste generatie iPhone en de 3G variant geunlocked kunnen worden om overweg te kunnen met versie iPhone OS 3.0.

Dit betekend dat je vanaf nu niet meer gebonden bent aan een bepaalde operator als je gebruik wilt maken van je eerste generatie iPhone of je iPhone 3G. De hackers van het iPhone Dev Team hebben een oplossing ontwikkeld in de vorm van ultrasn0w (voorheen genaamd yellowsn0w). Gebruikers van de nieuwe 3G S moeten nog even geduld hebben.

Uitleg over de procedure is terug te vinden op de website van het Dev Team. Het uitvoeren van de procedure is uiteraard geheel op eigen risico.

iPhone 3G S of 3GS?

Er is trouwens wat verwarring ontstaan over de officiële benaming van de allernieuwste iPhone. In een recentelijk verschenen mailing van Apple wordt melding gemaakt van 3GS, terwijl er eerder nog een spatie gebruikt werd tussen de 'G' en 'S'. Omdat elders op de Apple site nog steeds gebruik wordt gemaakt van die laatste variant blijven we hier op NieuweMobiel.NL gewoon gebruik maken van iPhone 3G S.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel