Apple kondigt nieuwe iPhone 3G S aan

· 29 reacties


Apple heeft tijdens het jaarlijkse WWDC de nieuwe iPhone 3GS aangekondigd; de iPhone 3G S is uiteraard de opvolger van de iPhone 3G waarbij de 'S' staat voor 'Speed'. Het nieuwste model verschilt technisch nauwelijks van zijn voorganger.

De nieuwe iPhone, verkrijgbaar in varianten van 16 en 32 GB, draait onder alweer versie 3.0 van het iPhone OS besturingssysteem. Versie 3 brengt veel nieuwe functies met zich mee die al eens eerder de revue op NieuweMobiel zijn gepasseerd. Maar er is ook veel van de bestaande functionaliteit verbeterd, zoals het kunnen bekijken van veel applicaties in landscape modus. Al met al zou je kunnen stellen dat de iPhone vanaf versie 3 pas echt volwassen is geworden.

Apple kondigt nieuwe iPhone 3GS aan

Eén van de nieuwe functies die nog niet echt was uitgelekt is dat het met het nieuwe iPhone OS ook mogelijk zal zijn om films en TV shows te downloaden. En niet alleen thuis via WiFi maar ook onderweg dankzij 3G. Daarnaast kan de nieuwe iPhone gebruikt worden als modem dankzij de tethering functie. Het maakt hierbij niet uit of je van een PC gebruik maakt of van een Mac. Ook werkt de functie, naast een directe USB aansluiting, via een Bluetooth verbinding.

Find My iPhone

Een andere nieuwe functie is het terugzoeken van je iPhone mocht je die verloren zijn. Een zoekende iPhone gebruiker van via de online webdienst MobileMe bekijken waar zich op dat moment zijn iPhone bevindt. Het is uiteindelijk zelfs mogelijk om via MobileMe de verloren iPhone een bericht te sturen. Het is vervolgens maar de vraag of de 'eerlijke vinder' bereidt is mee te werken aan het retourneren van het hebbeding.

3 megapixel camera

Flink op de schop genomen is de aanwezige camera. Deze kan naast het schieten van video ook veel meer dingen dan zijn voorganger, waaronder autofocus, auto exposure, auto white balance, tap-to-focus en meer van dit soort handige dingen die we voorheen tegenkwamen bij voornamelijk fabrikanten als Samsung. Daarnaast schiet de nieuwe iPhone video's met 30 frames per seconden in VGA resolutie. Video's kun je op je iPhone bewerken, bijvoorbeeld inkorten en versturen naar vrienden via MMS of uploaden naar YouTube.

Voice dailing en voice control

Een andere nieuwigheid is de mogelijkheid om via je stem je iPhone te besturen. En niet alleen het bellen van mensen, zoals we al langer kennen. Maar ook de MP3 speler kan via je stem bedient worden. Zo kun je opdrachten geven om bijvoorbeeld meer nummers van een bepaalde artiest af te spelen. De iPhone reageert op je stem

TomTom

Geen standaard nieuwe functie, maar wel nieuw voor de iPhone is een aparte TomTom applicatie. Geruchten dat het Nederlandse bedrijf hun populaire navigatietoepassing aan het porten was naar TomTom gingen al langer, maar zijn nu dus voor het eerst officieel bevestigd. TomTom kondigt een aparte carkit aan voor gebruik met de iPhone. Hierin is de iPhone te plaatsen in zowel portrait als landscape en het extra voordeel is dat hiermee de iPhone tijdens je rit wordt opgeladen. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar dat zal deze zomer duidelijk worden zodra het product in de winkel verkrijgbaar is.

Versie 3.0 van het nieuwe iPhone OS zal vanaf 17 juni beschikbaar zijn voor alle oude iPhone modellen. Mensen die nog niet over een iPhone beschikken kunnen het nieuwe 3GS model vanaf 26 juni halen bij T-Mobile.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel