Sony Ericsson Naite en C901 GreenHeart; milieubewuste telefoons

· 1 reactie


Sony Ericsson heeft zoals verwacht twee toestellen aangekondigd uit de groene GreenHeart serie. Zowel de Naite als de C901 GreenHeart zijn vrij van gevaarlijke chemicaliën en zijn grotendeels vervaardigd van gerecycled plastic.

Maar daar houdt het niet op. Zo wordt de C901 GreenHeart niet geleverd met een geprinte handleiding. In plaats daarvan tref je een elektronische handleiding aan in de telefoon zelf. Ook is de lichtsensor geoptimaliseerd zodat er nog minder energie verbruikt wordt. Uiteraard is zowel de C901 GreenHeart als de nieuwe Naite voorzien van een geheel vernieuwde energiezuinige oplader, waarmee de totale CO2 footprint van beide toestellen met 15% is afgenomen.

Sony Ericsson Naite en C901 GreenHeart; milieubewuste telefoons
Sony Ericsson C901 GreenHeart

Mocht je nog verder willen gaan dan kun je gebruik maken van de aanwezige stappenteller. Immers, lopen is beter voor het milieu dan een ritje met de auto. Ben je echter niet zo bezig met het milieu dan biedt de C901 GreenHeart gelukkig ook wat minder groene functies; zoals een 5 megapixel camera met autofocus en flitser, een FM radio ontvanger en YouTube ondersteuning.

Sony Ericsson Naite

Ook het tweede toestel, de Naite, is voorzien van veel dezelfde 'groene' eigenschappen als de C901 GreenHeart. Maar daarnaast is het vooral een telefoon met dankzij één druk op de knop toegang tot al je favoriete functies.

Sony Ericsson Naite en C901 GreenHeart; milieubewuste telefoons
Sony Ericsson Naite

Verder aanwezig is een 2.0 megapixel camera, MP3 speler, e-mail mogelijkheden, FM radio ontvanger en Google Maps voorgeïnstalleerd. Het toestel zal in het derde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar worden tegen een nog onbekende prijs.



Praat mee over dit artikel