Apple kondigt iPhone OS 3.0 software aan

· 5 reacties


Apple heeft volgende week een select groepje journalisten uitgenodigd om hun de nieuwe versie van het iPhone besturingssysteem te demonstreren. iPhone OS 3.0 komt eraan!

Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet om een nieuwe iPhone, maar alleen om een nieuwe versie van het besturingssysteem. Toch wordt verwacht dat de introductie van het nieuwe besturingssysteem niet zonder een nieuwe iPhone samengaat. Dit past tenminste wel goed bij Apple's bekende "one more thing...".

Dinsdag 17 maart om 18:00 zal Apple in haar hoofdkantoor een sneak peak geven van het nieuwe besturingssysteem; versie 3.0. Ook zullen ze de nieuwe bijbehorende SDK, onmisbaar voor ontwikkelaars om toepassingen te maken, demonstreren.

Wensenlijst

Op internet gaan al de nodige geruchten rond over wat versie 3.0 zal brengen Eén van die dingen zullen hoogstwaarschijnlijk push notificaties zijn. Deze werd al in september verwacht, maar bleef tot op heden uit. Reden voor het uitstel ligt waarschijnlijk in het feit dat Apple de Push Messaging techniek die het hiervoor ontwikkelt heeft ook wil toevoegen aan Snow Leopard, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. De roep om push notificaties is vooral sterk uit de ontwikkelaarshoek, sinds het iPhone besturingssysteem de mogelijkheid tot multitasking moet missen. Toepassingen kunnen aan het besturingssysteem aandacht vragen, ook als ze niet actief zijn.

Maar naast verwachte nieuwe feature zijn er ook veel wensen! Zo wacht men nog steeds op MMS, copy/paste functionaliteit, Bluetooth A2DP (Stereo Bluetooth), video-opnamemogelijkheden, videobellen en de mogelijkheid om via een Bluetooth verbinding het internet op te gaan (tethering).


Gerelateerd nieuws