Mobiele telefoons steeds vaker rood en wit

· 3 reacties


Uit een onlangs gehouden onderzoek van ons blijkt dat er steeds meer mobiele telefoons op de markt komen in een andere kleur dan het standaard zwart of grijs. Vooral rode en witte mobieltjes zijn sterk in opmars.

Ondanks deze trend is op dit moment nog steeds meer dan de helft van het aanbod van mobiele telefoons zwart of grijs.

Mobiele telefoon als mode accessoire

Veel mensen dragen hun mobiele telefoon vrijwel continu bij zich. Hierdoor wordt de telefoon steeds meer als mode accessoire gezien en wordt het uiterlijk van de mobiele telefoon nog belangrijker.

Voorheen kon je het uiterlijk van je mobiel aanpassen met een leuk frontje, maar omdat mobiele telefoons steeds kleiner worden, hebben de frontjes het veld moeten ruimen. De behoefte om de mobiele telefoon te personaliseren is er echter nog steeds en fabrikanten spelen daar handig op in door de telefoons in verschillende kleuren en stijlen uit te brengen”, aldus Martijn Rodenboog van NieuweMobiel.NL.

Om consumenten die op zoek zijn naar een mobiel in een specifieke kleur beter te kunnen helpen is het vanaf heden op NieuweMobiel.NL ook mogelijk om telefoons in een bepaalde kleur te zoeken.

Zwart30,77%
Grijs23,48%
Rood8,70%
Wit8,50%
Blauw6,88%
Roze6,88%
Bruin4,45%
Goud3,64%
Paars3,24%
Geel1,42%
Groen1,01%
Brons0,61%
Oranje0,40%
% verkrijgbare toestel/kleur combinatie

Marktaandeel kleuren telefoons

Met stip op nummer één staat zwart, gevolgd door grijs. Na deze standaard kleuren komen rood en wit met 8,7% en 8,5% van het marktaandeel van alle verkrijgbare kleurcombinaties. Opmerkelijk is dat de kleur oranje, toch wel onze nationale kleur, helemaal onderaan de lijst staat.

Stijging aantal goudkleurige telefoons

Ook de goudkleurige telefoons zijn bezig met een opmars. Het marktaandeel 'goud' lag vorige maand nog onder de drie procent, maar gaat daar deze maand overheen. Wellicht dat fabrikanten deze gedurfde ‘luxe’ kleur weer meer aanbieden nu diverse media berichten over een voorzichtig herstel van de economie.

Creatieve naamgeving mobiele telefoons

Fabrikanten proberen elkaar niet alleen af te troeven met nieuwe kleurschema's, ook op het gebied van naamgeving is een creatieve strijd gaande. De kleur van een mobiele telefoon is niet langer ‘black’ of ‘red’, maar heet nu ‘Volcanic Black’, ‘Charcoal Grey’, ‘Luscious Red‘, ‘Cosmopolitan White’, ‘Candy Gothic Pink’, ‘Van Dyke Brown’ of ‘Sophisticated Purple’.



Praat mee over dit artikel