BelCompany mag alleen Vodafone verkopen


Vodafone's aankoop van telecomketen BelCompany is goedgekeurd door mededingingsautoriteit NMa, maar wel onder een belangrijke voorwaarde: het bedrijf mag alleen abonnementen van Vodafone verkopen.

BelCompany ging voorheen door het leven als een onafhankelijke telecomretailer, maar zal na de overname door Vodafone moeten stoppen met het verkopen van abonnementen van KPN en T-mobile. In feite worden de winkels van BelCompany dus omgebouwd tot Vodafone-winkels. Nadat vorig jaar T for Telecom door KPN werd overgenomen verdwijnt dus weer een winkelketen die consumenten van onafhankelijk advies voorziet van de markt.

Verklaring NMa

De NMa gaf het advies om te voorkomen dat BelCompany voor Vodafone de mogelijkheden biedt om de eigen prijzen op die van de concurrentie aan te passen. “We weten allemaal dat daarvan uiteindelijk de consument de dupe wordt omdat hij teveel zal betalen. Er vindt dan immers minder concurrentie plaats en dat willen wij via deze voorwaarden voorkomen”, aldus Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Bron: Nma.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel