Mobiele abonnementen KPN fors duurder

· 12 reacties


KPN heeft de nieuwe tarieven voor mobiele abonnementen bekendgemaakt. Een internetabonnement vormt een belangrijk deel van de nieuwe bundels. Per saldo zullen de nieuwe abonnementen voor velen een prijsverhoging betekenen.

Ook de prijzen van dochtermaatschappij Hi gaan omhoog. Een voorbeeld van een iemand die met mate belt en af en toe mobiele websites bekijkt: voor 18,45 euro heb je op dit moment 120 belminuten of 240 smsjes. Doe daar een internetbundel van 200 MB voor 7,50 bij, en je bent voor 25,95 euro klaar. In de nieuwe situatie kost hetzelfde abonnement je 30 euro. Dat is een prijsverhoging van vijftien procent. Over de looptijd van je abonnement betaal je zo bijna honderd euro meer aan Hi dan nu het geval is.

KPN winkel

Verplicht onbeperkt SMS'sen

Ga je buiten je internetbundel, dan betaal je het dubbele van het huidige tarief. Ook hier gaan de kosten dus fors omhoog. Aparte beprijzingen van bepaalde diensten zijn, na ingrijpen van de Tweede Kamer, geen onderdeel van de nieuwe tarieven. Wil je veel internetten, dan kun je bij Hi alleen kiezen voor abonnement waar ook onbeperkt SMS'sen onderdeel van is. Ook is het aantal belminuten aan het aantal MB's gekoppeld. Wil je meer MB's dan moet je ook meer belminuten kopen.

Bron: KPN


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel