Apple breekt verkooprecord met iPhone, iPad


Het derde fiscale kwartaal van 2011 was een topkwartaal voor Apple. De fabrikant uit Cupertino wist meer dan 20 miljoen iPhone's te verkopen, en ook de iPad deed het goed: daarvan werden 9.25 miljoen verkocht.

De verkopen zorgden voor een recordwinst, die het aandeel Apple naar een nog grotere hoogte deed stijgen. Op de aandelenbeurs van New York deed het aandeel Apple het na beurssluiting goed, het aandeel steeg tot bijna 400 dollar. In het derde fiscale kwartaal, dat eindigde op 25 juni, wist het bedrijf 3.25 miljard dollar winst te maken. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het derde kwartaal van 2010. Om precies te zijn steeg de winst met 125 procent.

Applestore

De omzet van Apple steeg met 82 procent, zo mogelijk nog een grotere prestatie dan de enorme winststijging. Het succes van Apple lijkt vooralsnog niet te stuiten, want ook de iMac doet het goed met een verkoopstijging van 14 procent. Alleen de iPod deed het slechter, wat verklaarbaar is, want ook de iPhone is met een muziekspeler uitgerust. Wie de smartphone al heeft, heeft niet ook nog een iPod nodig.

Bron: Apple.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel