Qualcomm kondigt samen met Samsung Snapdragon 835-processor aan


Qualcomm en Samsung hebben de handen ineen geslagen en komen begin 2017 met de Snapdragon 835-processor. Deze nieuwe chip zal in de vlaggenschepen van de 2017 terechtkomen en worden grotendeels door Samsung gemaakt.

Qualcomm kiest voor de Snapdragon 835 voor het 10 nanometer FinFET-proces van Samsung. Hierdoor is de chipset sneller en tegelijk energiezuiniger. Bovendien is de chip kleiner waardoor er meer ruimte is voor andere componenten zoals grotere batterijen. De Qualcomm Snapdragon 835 wordt op moment van schrijven al in grote aantallen geproduceerd en zal naar verwachting pas begin 2017 in mobiele telefoons verschijnen. Doordat ook Samsung hieraan meewerkt is het niet ondenkbaar dat de Galaxy S8 hiermee is uitgerust.

Qualcomm en Samsung kondigen Snapdragon 835 aan
Qualcomm en Samsung kondigen Snapdragon 835 aan

Naast flink krachtiger en energiezuiniger dan de Snapdragon 820/821-chip ondersteunt de 835 ook het nieuwe Quick Charge 4.0. Deze snellaadtechniek moet batterijen nog sneller opladen, tot 20% belooft Qualcomm. In slechts 15 minuten is met Quick Charge 4.0 je batterij weer voor de helft gevuld. Sterker nog, slechts 5 minuten laden is genoeg voor 5 uur aan batterij. De techniek is bovendien compatible met Google's voorschriften van laden via USB. Zij stelden eerder nog dat Quick Charge 3.0 niet voldoet aan de USB-standaard en de werking ervan zou in Android Nougat aan banden worden gelegd. Versie 4.0 kampt dus niet met dat probleem.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel