Officiele oplaadstandaard uitgebracht voor Apple Watch


De Apple Watch heeft een officiële charging dock gekregen waar je het horloge magnetisch op kunt bevestigen. De draagbare gadget wordt dan meteen opgeladen. Een prijs in euro's hebben we nog niet maar de dollar-prijs is stevig te noemen.

De afgelopen dagen doken al afbeeldingen van het dock op. Inmiddels hij officieel door Apple aangekondigd. Hij bestaat uit een cirkel met daarin een kleinere cirkel die omhoog kan. Hierdoor kan de Apple Watch naast horizontaal ook op z'n zij in de standaard. Het horloge gaat in die laatste stand automatisch in de nachtmodus waardoor hij als alarmklok gebruikt kan worden. Overigens kan het dock gebruikt worden door zowel de 38mm als 42mm versie.

Apple Magnetic Charging Dock

Apple rekent zoals we gewend zijn een stevig bedrag voor de standaard. Alhoewel er nog geen euro-prijs bekend is vraagt het in de VS 79 dollar. We durven veilig te stellen dat de accessoire hier minstens 79 euro gaat kosten. Voor de normale laadkabel moest al 35 euro neergelegd worden. De Lightning-kabel om het dock aan te sluiten op je Apple 5W USB-adapter zit trouwens al standaard in de doos. De standaard staat op moment van schrijven nog niet in de Nederlandse Apple Store.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel