Lancering LG Watch Urbane 2nd Edition LTE op laatste moment afgeblazen


Vlak voordat hij op de Amerikaanse markt uit zou komen heeft LG de lancering van de Watch Urbane 2nd Edition LTE tot nader order uitgesteld. Mogelijk komt het eerste Android Wear-horloge met 4G-ondersteuning zelfs helemaal te vervallen.

Reden hiervoor is dat er op het laatste moment hardwareproblemen zijn ontdekt. Welke precies wordt niet duidelijk. Klanten konden via het Amerikaanse AT&T en Verizon het horloge bestellen maar die laten nu weten dat hun pre-order is geannuleerd. Het horloge zou over een paar maanden ook hier verkrijgbaar moeten worden. Ook dat lijkt niet te gebeuren.

LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
Valse start voor de Watch Urbane 2nd Edition LTE

Dat een fabrikant op het laatste moment een lancering afblaast is niet geheel ongebruikelijk. Echter omdat het hele product nu mogelijk geschrapt wordt is wel bijzonder. Of er is niet goed getest of er zijn onoverkomelijke problemen ontstaan in het fabricageproces. Zowel Google als LG stuurden enkele weken geleden nog een ieder een persbericht waarin ze het belang van het horloge onderstrepen. Dat de lancering nu niet doorgaat moet als klap komen. De Watch Urbane 2nd Edition LTE was juist het eerste Android Wear-horloge met ingebouwde 4G-radio. Je zult het dus nog even met de reguliere Watch Urbane moeten volhouden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel