LG rust Watch Urbane 2nd Edition uit met 4G


LG heeft de Watch Urbane 2nd Edition aangekondigd met ondersteuning voor data-netwerken. Hierdoor is het slimme horloge ook zonder smartphone te gebruiken. Maar ook in combinatie met een Android of iPhone kan het horloge overweg.

Nu had LG al eerder de Watch Urbane LTE aangekondigd maar die draaide nog onder LG's Wearable Platform dat op webOS gebaseerd was. Deze Watch Urbane 2nd Edition is het eerste Android Wear-horloge met ingebouwde 4G-radio. En dus heeft het horloge toch een soort van primeur te pakken. De aanwezigheid van 4G-ondersteuning is handig maar de meeste mensen zullen toch bellen naar en berichten versturen naar je telefoon en dus is een gekoppelde smartphone vrij onmisbaar.

LG Watch Urbane 2nd Edition uitvoeringen

Het horloge krijgt een 1,38 inch P-OLED scherm met een resolutie van 480 bij 480 pixels. Daarmee is het beeld een stuk scherper dan dat op de eerste Watch Urbane. Ook nieuw is de behuizing, die is iets minder grof en het bandje loopt wat verder door waardoor hij gevoelsmatig wat compacter is. De Watch Urbane 2nd Edition krijgt dezelfde Snapdragon 400-processor maar heeft ditmaal een steviger 570 mAh batterij. In diens voorganger zat nog een 410 mAh exemplaar. De LG Watch Urbane 2nd Edition heeft een ingebouwde hartslagsensor en GPS en is IP67-gecertificeerd. Er valt te kiezen uit vier kleuren; zwart, wit, opaal blauw en bruin. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel