Nieuwe Samsung Gear VR kost 99,99 euro


Samsung komt met een consumentenversie van de Gear VR. De virtual reality-bril is in samenwerking met Oculus gemaakt dat in 2014 door Facebook werd overgenomen. De bril krijgt een adviesprijs van 99,99 euro.

De Gear VR is niet alleen goedkoper maar ook lichter en het draagcomfort is dankzij nieuwe materialen een stuk hoger. Op moment van schrijven is de Gear VR compatible met de Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ en de hier lastig verkrijgbare Note 5. Mogelijk worden daar later nieuwe producten aan toegevoegd.

Samsung Gear VR

Veel merken springen in de VR-markt dat mogelijk gezien wordt als 'The Next Big Thing'. Inmiddels werken Samsung, Facebook, HTC en Google hard aan eigen oplossingen. Probleem is veelal nog de prijs al lijkt Samsung daar nu dus iets op gevonden te hebben. Samsung hoopt de nieuwe Gear VR vanaf media november uit te brengen in de kleur Frost White. Ondanks z'n relatief lage prijs is het niet de goedkoopste VR-bril. Die eer gaat naar de Google Cardboard. Echter zit daar weinig intelligentie in.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel