DisplayMate: Apple iPhone X heeft beste telefoonscherm ooit


De testers van DisplayMate hebben nog nooit een beter scherm in een telefoon gezien dan in de iPhone X van Apple. Ergens opmerkelijk want het scherm is afkomstig van Samsung en die past de panelen al veel langer toe in haar eigen telefoons. Toch doet Apple iets beter dan Samsung.

Het is trouwens voor het eerst dat Apple een iPhone uitbrengt met OLED-scherm. Samsung doet het al jaren en ook andere fabrikanten beginnen ze de laatste tijd steeds vaker toe te passen. Dat komt omdat de meeste kinderziektes uit OLED gehaald zijn en de contrastwaarden in vergelijking met LCD-panelen veel hoger liggen. Zwart is bijvoorbeeld echt zwart. Bovendien heb je met OLED geen achtergrond verlichting nodig wat in theorie een besparing op de batterij is. Toch doet Apple iets bijzonders met het OLED-scherm in de iPhone X.

Apple iPhone X DisplayMate test
Dit is dus echt goed

Apple heeft namelijk niet alleen het scherm gekalibreerd om kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven, iets waar ze om bekend staan bijvoorbeeld ook met haar desktop- en laptopschermen. Ook past Apple een techniek toe genaamd 'Automatic Color Management' waarbij voor ieder beeld automatisch de juiste kleurengamma gekozen wordt. DisplayMate roemt dit kleurenmanagement en de kleurechtheid en stelt dat andere fabrikanten dit voortaan ook moeten toepassen. Een andere reden waarom het scherm van de iPhone X volgens DisplayMate beter is dan bijvoorbeeld in de Galaxy Note8 is de maximale helderheid. Weliswaar produceert de Note8 maximaal 1.240 nits, wat hoger is dan de 809 nits van de iPhone X, dat geldt alleen voor kleine delen van het scherm. Als het hele scherm aan staat overklast de iPhone X de Note8 met zijn betere 634 tegen 423 nits.

Wetenschappelijke aanpak

Al met al kun je stellen dat DisplayMate haar beoordeling redelijk wetenschappelijk heeft onderbouwd. En dat is ook waar ze om bekend staan. Ons doet het in ieder geval goed dat er nog altijd rek zit in de kwaliteit die OLED-schermen kunnen bieden. Zelfs wanneer ze van dezelfde fabrikant komen. Het volledige rapport van DisplayMate is hier te vinden.


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Space Grey Refurbished
€ 379,00 € 379,00   Bekijk
bol.com
Grey Zo goed als nieuw
€ 449,00 € 449,00   Bekijk
Mobiel.nl
Grey Zo goed als nieuw
€ 479,00 € 479,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel