Samsung Galaxy Note8 heeft beste scherm ter wereld


Samsung heeft zich volgens de experts van DisplayMate met de Galaxy Note8 werkelijk overtroffen. Het scherm zou de het beste in een telefoon ooit zijn.

Toen Samsung de Note8 aankondigde leek het scherm op papier en op eerste gezicht niet veel anders dan in de S8 en S8 Plus. Schijn bedriegt zo lijkt uit tests van DisplayMate. Het scherm is namelijk tot 22% helderder met een maximale helderheid van 1200 nits, uniek voor een smartphone. DisplayMate prijst Samsung verder voor het volledig kunnen tonen van de DCI-P3 Color Gamut-standaard dat we ook bij 4K TV's zien. Ook diep rode kleuren worden nu beter weergegeven.

Samsung Galaxy Note8 beeldscherm hands-on
Scherm van Note8 beste ooit

Samsung werkt al sinds de Samsung Jet uit 2009 aan haar AMOLED-schermen met ieder jaar weer een flinke verbetering. Vooral de kleurweergave en scherpte is flink verbeterd. Dit ontgaat ook anderen niet en is de reden dat sommigen zelfs de overstap maken. Zo wordt nog dit jaar Apple verwacht in het rijtje van fabrikanten die smartphones met OLED uitrusten. Dergelijke schermen hebben een veel beter contrast en zijn ook buitenshuis beter afleesbaar. Samsung is momenteel absoluut koploper met OLED-schermen al maakt ook LG deze schermen. Voordeel dat de Note8 dan weer heeft op de concurrentie is dat je het scherm ook met een pennetje kunt gebruiken. Handig om aantekeningen te maken, iets wat nu zelfs kan als het scherm uit staat. De Samsung Galaxy Note8 ligt vanaf 15 september in de winkel. Vroege bestellers krijgen daar gratis een DeX-dock bij waarmee je het toestel kunt koppelen aan een monitor, toetsenbord en muis.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 349,00 € 349,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel