Cameramonster LG V30 officieel aangekondigd


LG heeft tijdens de IFA de langverwachte V30 officieel aangekondigd. Het toestel verliest z'n tweede scherm maar krijgt er wel enkele interessante camera-eigenschappen voor terug. Ook op audio-gebied staat de V30 z'n mannetje waardoor het ware multimediatelefoon is.

Voorafgaand liet LG al het nodige los over de V30 waardoor het toestel en z'n eigenschappen niet echt verrassend zijn. Toch worden we vrij enthousiast van het toestel al was het maar omdat de V30 enkele dingen voor het eerst doet. Zo beschikt het toestel als eerste over een extra lichtgevoelige f/1.6 cameralens. Hierdoor kan er meer licht de sensor bereiken wat beter belichte foto's en video's moet opleveren. Handig in het donker. Net als bij eerdere LG's beschikt de V30 over een dubbele camera-sensor. Een 16 megapixel camera krijgt een standaard lens van 71º, de tweede camera komt uit op 13 megapixel en krijgt een f/1.9 groothoeklens van 120º breed.

LG V30
De verschillende kleuruitvoeringen van de LG V30

Tijdens het filmen kan er uit 15 verschillende Cine Effect-filters gekozen worden die meteen toegepast wordt. Ook kan er op een professionele manier ingezoomd worden. Video's kunnen bovendien is een soort RAW-formaat opgeslagen worden waarbij extra informatie zoals dynamisch bereik en kleurengamma bewaard worden en waarbij betere nabewerking plaats kan vinden. Qua audio heeft LG de V30 voorzien van een Quad DAC net als bij de G6+ en de Koreaanse versie van de G6. Plug bovenop het toestel een koptelefoon en geniet van audio zoals de muzikant dat bedoeld heeft.

Geen 2e scherm, wel z'n functies

Als opvolger van de V20 krijgt de LG V30 geen tweede notificatiescherm. LG heeft dat grotendeels opgelost door softwarematig enkele functies over te nemen. Zo is er een zwevende balk die min of meer dezelfde werking heeft. Wat ons betreft een prima oplossing want het zorgt dat het scherm nog dichter bij de rand zit dan bij de G6. LG maakt ditmaal gebruik van een 6 inch groot P-OLED scherm van het type FullVision. De behuizing is waterdicht en de achterkant is van glas waardoor hij draadloos op te laden is. Bedraad gaat echter sneller, LG belooft een halfvolle batterij in slechts 30 minuten. Die batterij kent trouwens een capaciteit van 3.300 mAh wat daarmee even groot is als in de Samsung Galaxy Note8. LG geeft thuisland Zuid-Korea voorrang met de verkoop. Daar ligt hij vanaf 21 september in de winkels met 64 GB aan geheugen en in de kleuren Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue en Lavender Violet. Er komt ook een 128 GB-uitvoering onder de naam LG V30+ op de markt al zegt LG nog niet precies waar.


Prijsvergelijker LG V30
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Media Markt
Cloud Silver
€ 899,00 € 899,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG V30


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel