Apple iPhone X is meest breekbare iPhone ooit


Toen Apple de iPhone X aankondigde maakte het melding dat deze voorzien was van het stevigste glas ooit in een smartphone. Dat zal maar je hebt er in de praktijk weinig aan zo blijkt uit diverse testen. Het toestel breekt namelijk vrij makkelijk.

Uit diverse test komt telkens hetzelfde naar voren; de iPhone X breekt erg eenvoudig. CNET claimt zelfs dat een val zonder hoesje onherroepelijk tot een gebroken iPhone X leidt. Een val vanaf heuphoogte, zeg de hoogte van een gemiddelde broekzak, leverde al een flinke barst op in de hoek. Ook een val waarbij het toestel recht op het scherm belandt liep niet af zoals het hoort. Bij alle testen van CNET bleef het toestel trouwens wel gewoon functioneren.

Dat gaat niet op voor de tests van SquareTrade die je hierboven ziet. Zij voeren testen op mobiele telefoons op min of meer dezelfde manier uit zodat het eenvoudiger is om ze te vergelijken. Een val op z'n zij en van 1,8 meter hoogte leverde meteen een beschadiging in het beeldscherm op. Landt het toestel vanaf die hoogte op z'n scherm dan kun je de Face ID gezichtsherkenning gedag zeggen. In alle tests van SquareTrade liep de Apple iPhone X zichtbare beschadigingen op, velen waarbij onderdelen de geest gaven. Dat maakt de iPhone X niet alleen de duurste iPhone ooit, maar ook de meest breekbare. Een hoesje is dus geen overbodige luxe.


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 202,00 € 202,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel