HTC breidt U11-familie uit met U11+ en U11 Life


De HTC U11-familie kent vanaf vandaag 2 nieuwe leden; de high-end U11+ en de U11 Life met Android One. Beide toestellen beschikken over aanraakgevoelige randen waardoor ze reageren op knijpbewegingen.

De HTC U11+ is meteen het nieuwe hoofd van de familie. Het 6 inch beeldscherm kent een moderne verhouding van 18:9 maar toch zijn de schermranden niet zo klein als bijvoorbeeld bij de V30 of Pixel 2 XL. Daardoor is het toestel wel aan de lange kant. HTC past een Super LCD 6 paneel toe en stapt dus zoals velen niet over op OLED. Wel biedt het scherm ondersteuning voor zowel DCI-P3 als HDR10 waardoor het kleurrijker en contrastrijker content kan weergeven.

HTC U11+ Translucent Black
De HTC U11+ in 'Translucent Black'

De behuizing van het toestel is met een rating van IP68 net wat waterdichter dan bij de reguliere U11. Net als recente HTC's krijgt de U11+ geen koptelefoonaansluiting maar levert HTC wel USonic-oordopjes mee die beschikken over actieve geluidsonderdrukking. De HTC U11+ komt naast een Ceramic Black-uitvoering ook uit in een interessante licht doorschijnende Translucent Black-uitvoering. Bij die laatste kun je de componenten zien die gebruikt worden. De adviesprijs van het toestel is stevig; 799 euro. HTC levert daarvoor wel de Dual SIM-uitvoering wat dan wel weer onderscheidend is.

HTC U11 Life uitvoeringen
De verschillende kleuren van de U11 Life

Daarnaast bracht HTC ook de U11 Life uit onder het Android One-programma. Dat betekent dat HTC niet haar eigen Sense-interface gebruikt maar gewoon stock Android. Je verliest dan weliswaar wat functies maar je ontvangt wel meteen de nieuwste updates. De HTC U11 Life lijkt de eerste Android One-telefoon te zijn met een water- en stofdicht IP67-behuizing. De U11 Life beschikt over een 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie, een 16 megapixel hoofd- en selfiecamera, Snapdragon 630-processor en 32 GB aan opslaggeheugen. De batterij van 2.600 mAh is niet opvallend groot te noemen. Ook ontbreekt hier weer een koptelefoonaansluiting maar gelukkig levert HTC ook bij de U11 Life haar eigen USonic-dopjes. HTC vraagt een bedrag van 349 euro, hoef jij alleen nog te kiezen uit de kleur 'Sapphire Blue' en 'Brilliant Black'. Verwacht hem eind november in de winkels.


Prijsvergelijker HTC U11+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11+


Prijsvergelijker HTC U11 Life

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11 Life


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel