Razer presenteert haar eerste gaming-telefoon: de Razer Phone


Razer heeft sinds de overname van Nextbit voor het eerst een eigen telefoon aangekondigd. De Razer Phone is op papier een waar spec-monster waarmee het in theorie ideaal is om mee te gamen.

Om maar met die specificaties te beginnen. De Razer Phone krijgt een 5,7 inch Sharp-beeldscherm met een breedbeeldverhouding van 16:9. Naast het scherm zitten stereo speakers met Dolby ATMOS-geluid. Toch gaat het bij deze telefoon voornamelijk om het scherm want het is Razer gelukt om een maximale verversingssnelheid van 120 hertz te halen. Dat is het dubbele van huidige telefoons en dat maakt scrollen door pagina's extra soepel en ook games zullen vloeiender ogen.

Razer Phone

Razer noemt deze techniek Ultramotion en het zou de eerste keer zijn dat het op een telefoon wordt toegepast. Overigens is de verversingssnelheid bij de Razer Phone variabel zodat beelden niet altijd 120 keer per seconde worden ververst maar soms ook lager als dat wenselijk is. Dat spaart de batterij. In het geval van de Razer Phone is die batterij 4.000 mAh dus groot genoeg voor een dag game-plezier. De processor is van het type Qualcomm Snapdragon 835 en die krijgt de beschikking over maar liefst 8 GB aan RAM-werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 64 GB niet bijzonder groot maar kan wel uitgebreid worden met microSD-geheugenkaartjes.

Voorlopig niet in Nederland

Over een reguliere 3,5 mm koptelefoonuitgang beschikt de Razer Phone niet. Wel stopt Razer een USB-C adapter in de doos met ingebouwde 24-bits DAC die door THX-gecertificeerd is. Het toestel komt voorlopig niet naar de Benelux maar wel naar voor ons omringende landen. Daarmee bestaat de mogelijkheid dat we het toestel hier toch via de grijze import gaan aantreffen. Prijzen starten vermoedelijk boven de 700 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel