Voordelige Nokia 2 met dikke accu aangekondigd


HMD Global heeft de Nokia 2 officieel aangekondigd. Het is het voordeligste Android-toestel tot nu toe die de Nokia-naam draagt. Ongeacht al z'n eenvoud beschikt het toestel wel over een opvallend dikke accu van meer dan vier duizend mAh die eenmaal opgeladen volgens het bedrijf twee dagen moet volhouden.

Naast een opvallend dikke accu van 4.100 mAh krijgt de Nokia 2 de meest recente Android-versie; momenteel is dat 8.0 Oreo. Meestal rusten fabrikanten dergelijke instapmodellen niet uit met de nieuwste Android-versie. Ook updates blijven voor dergelijke modellen doorgaans uit. HMD Global, de maker van de Nokia 2, belooft echter maandelijkse beveiligingsupdates. Overigens vermeldt het bedrijf Android 7.1.1 Nougat op haar productpagina dus mogelijk gaat het wel om een toekomstige update.

Nokia 2 uitvoeringen
De voordelige Nokia 2

De Nokia 2 beschikt verder over een 5 inch scherm, 8 megapixel camera, 5 megapixel selfieschieter en 4G-ondersteuning. Dit alles gecombineerd met z'n prijskaartje van €99 euro lijkt een goede combinatie. Er zijn echter minpunten. Zo is de Snapdragon 212-processor zo'n beetje de eenvoudigste krachtbron die Qualcomm levert. Ook de combinatie van slechts 1 GB aan RAM-werkgeheugen geeft weinig ruimte om apps snel te starten en bovendien veel tegelijk van open te hebben. Tot slot is 8 GB aan opslaggeheugen ook niet veel. Gelukkig is dit wel uit te breiden tot 128 GB via een aparte geheugenkaart maar dit is wel minder snel dat het standaard geheugen. De Nokia 2 ligt binnenkort voor een bedrag van €99 in de kleuren Pewter / Black, Pewter / White, Copper / Black in de winkel.


Prijsvergelijker Nokia 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 147,70 € 147,70   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel