Quad-core Nvidia Tegra 3 klaar voor gebruik in smartphones


De Nvidia Tegra 3 is klaar voor gebruik door fabrikanten, zo maakt de chipbakker bekend. De chipset is de opvolger van de populaire Tegra 2, die zowel in smartphones als tablets van diverse merken gebruik werd.

Het zal je niet verbazen dat de prestaties van de Tegra 3 behoorlijk beter zijn dan die van de Tegra 2. De processorkracht van de System-on-a-Chip (SoC), is vervijfvoudigd ten opzichte van z’n voorganger, de grafische rekenkracht is verdrievoudigd. Het batterijgebruik zou beter moeten zijn. Dat komt mede omdat de quadcore-processor uitgebreid is met een kleine single-core, die lichte taken op zich neemt. Zo bezien gaat het hier dus zelfs om een quint-core.

NVIDIA Tegra 3 chip

De kloksnelheid van de nieuwe SoC is variabele, en afhankelijk van het aantal cores dat daadwerkelijk ingezet wordt. De top ligt op 1.4 GHz. De Tegra 3 is een SoC, wat betekent dat meerdere functies van een mobiele telefoon geïntegreerd zijn in de Tegra 3, zoals WiFi, de 3G-functie, de grafische kaart en natuurlijk de processor. De eerste toestellen met de nieuwe SoC liggen waarschijnlijk in de eerste maanden van 2012 in de winkel.

Bron: Mobileburn.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel