Google stopt met gmail-app voor de BlackBerry


De BlackBerry-app van Gmail voor niet meer onderhouden, zo heeft Google bekend gemaakt. De zoekgigant verwijst gebruikers van een toestel van het Canadese RIM nu door naar de webapp-van Gmail.

De app was populair bij BlackBerry-gebruikers zonder een BIS-abonnement. Met de app kon je zonder BIS-contract mailen via Gmail. Wie wel een BIS-account heeft, kan gewoon gebruik maken van de dienst van BlackBerry. Verreweg de meeste BlackBerry-gebruikers hebben zo’n account. Zij kunnen gewoon blijven mailen via de mail-toepassing op hun toestel. Wie de app al op z’n toestel heeft, kan die blijven gebruiken. Updates zullen er echter niet meer komen.

Gmail
De Gmail-app

Google focust op andere platformen voor de Gmail-app, waarbij het eigen Android OS uiteraard voorop staat. Het zoekbedrijf komt binnenkort ook met een versie voor iOS van Apple. Deze was al kort in de App Store te vinden, maar werd teruggetrokken nadat sommige gebruikers problemen meldden met de Gmail-app. Deze app werkt behalve op de iPhone ook op de iPad.

Bron: Googleappsupdates.blogspot.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel