Ook Nvidia belooft quadcore-processors

· 1 reactie


Als je dacht dat alleen Qualcomm quadcore-processors voor mobiele apparaten aan het ontwikkelen was dan heb je het mis. Ook de mensen bij Nvidia zitten niet stil en onthullen details van het Kal-El-project waar de nieuwe Tegra-processor onder valt.

En de vooruitzichten zijn gunstig te noemen. De quadcore-variant is primair bestemt voor tablets. Tijdens een demonstratie hier op het MWC verwerkte de chipset met gemak een videostream van 1440p. Maar ook meer alledaagse handelingen als het binnenhalen en renderen van een webpagina lijkt een fluitje van een cent te zijn voor de nieuwe Tegra-chip.

Dat de chip al het grafisch geweld zo goed weet af te handelen is niet verwonderlijk; de ingebouwde GPU telt maar liefst 12(!) cores en is van het type GeForce. Naast dit alles biedt Nvidia ook een kijkje in de toekomst, en ook die ziet er rooskleurig uit.

Nvidia Tegra roadmap

Zo moet de chipset met codenaam 'Stark' een verbetering van maar liefst 75x zijn van de huidige Tegra 2-chipset die momenteel al aardig wat prestaties neerzet. Saillant detail; de nieuwe Kal-El is al sneller dan de huidige Intel Core 2 Duo-processor die momenteel nog veel in laptops wordt toegepast.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel