HTC en Apple winnen belangrijkste GSMA Awards


De GSMA Awards zijn de Oscars van het MWC. Een vakjury kiest jaarlijks het beste uit de mobiele telefonie in verschillende categorieën. Apple, HTC en Angry Birds kwamen dit jaar naar boven als de belangrijkste winnaars.

Beste telefoon: iPhone 4

Ondanks problemen met de antenne van de iPhone 4, werd het toestel een verkoopsucces. De iPhone 4 werd gekozen als de beste smartphone. De jury was onder de indruk van het scherm van het toestel, de gebruikte materialen en het besturingssysteem iOS, dat zorgt voor een goed ecosysteem voor applicatieontwikkelaars.

Beste fabrikant: HTC

Ondanks de kritische geluiden die we gisteren lieten horen over de nieuwe toestellen van HTC, moeten we erkennen dat het bedrijf in 2010 veel veranderd heeft in de smartphone markt. Met goed gebouwde toestellen een een mooie en functionele uitbreiding van Android wist het Taiwanese merk veel kopers naar zich toe te trekken. Volgens de jury heeft HTC zijn marktpositie uit het niets opgebouwd, met goede marketing en sterke telefoons. HTC krijgt ook een pluim voor de goede klantenservice.

Beste App: Angry Birds

Welke app kan kan er beter gekozen worden dan Angry Birds, het populaire spel van Rovio. We hebben werkelijk iedereen met dit spel aan de gang gezien: ouderen, jongeren, mannen en vrouwen, het spel werkt voor ieder even verslavend. De jury: deze app is simpel, intuïtief en erg verslavend. Het spel maakt duidelijk hoe belangrijk een applicatiemarkt is.

Benieuwd naar de hele lijst? Lees het hier.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel