Qualcomm kondigt nieuwe generatie Snapdragon-processors aan


Nu we eindelijk een beetje gewend zijn aan het feit dat mobiele telefoons beschikken over dualcore-processors kondigt Qualcomm alweer de nieuwe generatie processors aan. De trend voor 2012 zal zijn; sneller, zuiniger en méér cores!

Want de snelheid zal omhoog gekrikt worden naar 2.5 GHz en het aantal cores naar vier. Hiermee wordt het gat tussen mobiele processors en PC-processors weer een stuk kleiner. De snelheidswinst ten opzichte van de huidige generatie zal 150% hoger liggen. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie 65% zuiniger. Naast sneller en zuiniger bevat de nieuwe processor ook een nieuwe Adreno GPU-processor. Deze bevat maar liefst vier 3D-cores. Naast een nieuwe GPU is er ondersteuning voor LTE, NFC, WiFi, GPS, Bluetooth en FM radio.

Qualcomm logo color

2012

Volgens Qualcomm zal de nieuwe quadcore Snapdragon APQ8064-processor pas halverwege 2012 beschikbaar komen voor leveranciers. De dual- (MSM8960) en singlecore-variant (MSM8930) zijn echter eerder beschikbaar. De quadcore-uitvoering zal primair voor tablets bestemd zijn terwijl de dual- en singlecore meer voor mobiele telefoons bedoeld zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel