Windows Phone 7 krijgt grote update

· 1 reactie


Een half jaar na de introductie van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 7, komt de softwaregigant met een update voor het OS. Nieuw in het systeem zijn onder meer multitasking en betere twitterintegratie.

Windows Phone 7 werd na de aankondiging in september goed ontvangen. De positieve recensies resulteerden echter niet in een groot verkoopsucces. Microsoft is erop gebrand om WP7 te doen slagen, en heeft ondertussen een partnerschap met Nokia gesloten om gezamenlijk smartphones te produceren. Deze update moet Windows Phone 7 een extra zetje in de rug geven.

Twitter

Behalve multitasking beloofde Microsoft-topman Steve Ballmer in zijn speech op het MWC in Barcelona ook betere twitterintegratie. Er is op dit moment weliswaar een Twitter-app voor Windows Phone, maar die kan niet op de achtergrond draaien om je up-to-date te houden over binnenkomende tweets. Dat zal veranderen.

Een derde verbetering aan Windows Phone 7 is een nieuwe versie van de mobiele editie van Internet Explorer. Internet Explorer 9 voor Windows Phone 7, waarin hardwareversnelling voor het renderen van webpagina's wordt gebruikt. Daardoor kunnen webpages veel sneller in je scherm staan dan nu het geval is.

Nederlandse versie

Microsoft belooft dat de update begin maart al uitgerold wordt. Dat is voor de introductie van een Nederlandse versie van Windows Phone 7, die gepland staat voor april.Praat mee over dit artikel