Nokia: MeeGo leeft nog steeds

· 5 reacties


Nu Nokia afscheid lijkt te nemen van Symbian en Windows Phone 7 omarmt rijst de vraag wat te gebeuren met MeeGo; het gezamenlijk project van Nokia en Intel. Het antwoord is teleurstellend voor de MeeGo-gemeenschap en verrassend voor Intel.

Nokia beschouwt het MeeGo-platform namelijk als experimenteel. En dit komt als een donderslag bij heldere hemel voor Intel, de partner waarmee Nokia het besturingssysteem ontwikkelt. Om een idee te geven van wat Nokia met 'experimenteel' bedoelt; volgens ingewijden van TechCrunch bestaat het hele MeeGo-team dat zich met de grafische interface bezig houdt uit maar drie personen.

Dit aantal is geen toevallig gekozen nummer maar gebaseerd op tegenvallende resultaten. Niet dat er momenteel al MeeGo-toestellen in de winkel liggen, iets dat niet ligt aan Nokia en Intel. Een eerste toestel zou namelijk eind vorig jaar zijn afgewezen door operators. Dit toestel kennen trouwe lezers overigens als de N9-00. Diens opvolger de N9-01 zou mogelijk al zo snel als zondag 13 februari aangekondigd kunnen worden, voorafgaand aan het MWC-event in Barcelona en is de toetsenbordloze broer van de N9-00.

Bron: Techcrunch.com
Via: Engadget.com


Gerelateerd nieuws