Nieuwe versie van Android voor zowel telefoons als tablets


Met de introductie van Android 3.0 Honeycomb lijkt Android gesplitst te zijn in een versie voor smartphones en een versie voor tablets. Daar zal met de volgende versie van het besturingssysteem van Google verandering in komen.

Eric Schmidt, op dit moment nog de CEO van Google, verzekerde dat op het MWC in Barcelona. Volgens Schmidt gaat het hierbij om de versie van Android die met de letter I begint. Waarschijnlijk zal de naam Ice Cream zijn. Verdere details over de plannen gaf Schmidt niet, maar hij noemde wel het tijdsbestek waarbinnen de volgende versie van Android gelanceerd zal worden.

Eric schmidt lg
Schmidt: nieuwe Android versie is onderweg

De nieuwe versie van Android zal de voor het besturingsysteem gebruikelijk release cycle van 6 maanden aanhouden. Aangezien Gingerbread net gelanceerd is, maar telefoons met deze laatste versie van Android voor smartphones nog niet op de markt zijn, verwachten wij dat het nog 6 tot 8 maanden duur voordat deze versie te krijgen is. Dat betekent dat er nog dit jaar een Android versie komt die zowel op tablets als smartphones werkt.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel