Firmware Update Friday - Week 44 2012


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week goed nieuws voor bezitters van een Samsung Galaxy S III en de Apple iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3G S.

Samsung Galaxy S III i9300 - Android 4.1 Jelly Bean

Misschien wel de mooiste update deze week voor de Galaxy S III. Eindelijk rolt Samsung Android 4.1 Jelly Bean uit onder Nederlandse toestellen. Dit kan zowel via Samsung Kies als via het toestel zelf (FOTA).

Het is een flinke update dus het is aan te raden dit via een thuisnetwerk te downloaden. Je krijgt daar echter wel wat voor terug waaronder de nieuwste functies uit Jelly Bean zelf zoals Google Now en Project Butter. Bovendien voegt Samsung de 'S Memo' app mee die ook op de Galaxy Note II te vinden is.

Apple iPhone 5, 4S, 4, 3GS - iOS 6.0.1

Een kleine update met voornamelijk bugfixes voor de iPhone 5, 4S, 4 en zelfs de oudere 3GS. Ondanks dat iOS alweer enige tijd over FOTA beschikt moeten iPhone 5 bezitters eerst een andere losse app gedownload worden. Dat is precies één van de bugs die 6.0.1 moet oplossen. Daarnaast los deze update een probleem met lijnen door het virtuele toetsenbord op waar sommige gebruikers over klaagden. Ook een probleem met het niet functioneren van de flitser wordt opgelost. Verder moet de betrouwbaarheid van WiFi-verbindingen die met WPA2-encryptie werken verbeterd zijn. Alle wijzigingen lees je verder op Apple's website.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel