HTC ziet opnieuw forse daling nettowinst


De omzet en nettowinst van het Taiwanese HTC zijn vorig kwartaal opnieuw flink gedaald. En ondanks dat de cijfers nog maar net binnen de verwachting bleven is het voor de derde keer op rij dat de cijfers dalen.

HTC verwachtte weliswaar dat de omzet zou uitkomen tussen de 70 en 80 miljard Taiwanese dollar (NTD), die schatting werd met 70,2 miljard nog maar net gehaald. Analisten hadden verwacht dat de derde kwartaalcijfers dichter bij de 80 miljard zouden uitkomen. Vorig kwartaal was de omzet nog 91 miljard. Ook de nettowinst daalde, van 7,4 miljard Taiwanese dollar in het tweede kwartaal naar 3,9 miljard afgelopen kwartaal. In hetzelfde kwartaal vorig jaar haalde HTC nog een nettowinst van 18,68 miljard Taiwanese dollar.

HTC booth
HTC heeft het zwaar

HTC heeft last van hevige concurrentie van Apple's iPhone en Samsung's Galaxy-lijn. De huidige One-serie met de One X als vlaggenschip en de binnenkort verkrijgbare One X+ als opvolger biedt nog niet het gewenste resultaat. Onlangs liet het bedrijf nog weten zich meer op Windows Phone te willen richten met de Windows Phone 8X en Windows Phone 8S als eerste kandidaten.

Bron: Reuters


Prijsvergelijker HTC One X+

Toon alle aanbiedingen van de HTC One X+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel