HTC wil zich meer richten op Windows Phone 8


HTC wil zich in de toekomst meer richten op Windows Phone. Reden is de hevige concurrentie die het ondervind met Android-telefoon en de talloze rechtszaken waarin het verwikkeld is vanwege datzelfde besturingssysteem.

HTC werd juist bekend vanwege telefoons draaiend onder Windows Mobile, maar nam daarvan afscheid toen Android begon op te komen. Ondanks dat het enkele verkoopsuccessen boekte met Android-telefoons wil het bedrijf zich nu juist weer meer richten op partner Microsoft. Enkele uitgelekte Windows Phone 8-telefoons lijken dat te bevestigen.

HTC Accord Windows Phone 8X
HTC 'Accord' Windows Phone 8X

Het bedrijf houdt woensdag 19 september een persevent waar het vermoedelijk haar eerste Windows Phone 8 telefoon aangekondigd. Dit zou de HTC 8X moeten zijn die voorheen bekend stond onder de naam 'Accord'. Het zou gaan om een 4,3 inch telefoon met 720p beeldscherm. Net als in de One-serie wil HTC vooral uitblinken in de cameramogelijkheden. De 8 megapixel camera zou zijn uitgerust met een f/2.0 lens die ook in donkere omstandigheden prima foto's moet maken. De processor zou op 1,2 GHz geklokt zijn en van twee cores voorzien zijn. Verder zou HTC deze Accord met Beats Audio hebben uitgerust. Naast deze Accord zou HTC ook een 4,7 inch en een 4 inch telefoon op de planning hebben staan.

Via: FoneArena.comPraat mee over dit artikel