HP trekt opnieuw mensen aan voor Open webOS


Nadat het eerder vrijwel het hele team van webOS had ontslagen gaat HP nu weer mensen aannemen om aan datzelfde webOS te werken. Het zoveelste voorbeeld dat de in moeilijkheid verkerende PC-bouwer geen enkel idee heeft welke richting het op wil.

Het was CEO Meg Whitman die eerder deze maand nog riep dat HP op een gegeven moment wel met een eigen nieuwe smartphone moest komen. Inmiddels komt ze alweer terug op haar woorden, want deze telefoon komt er niet voor 2014. Sommige bronnen spreken zelfs dat een nieuwe HP-telefoon nog 5 jaar op zich kan laten wachten. Intussen gaat het bedrijf wel weer nieuwe mensen aannemen voor het Open webOS-project. Let wel, het bedrijf levert geen enkele apparaten meer waarmee het open-source OS wordt uitgerust.

I have no idea what I'm doing
Ze lijken bij HP aardig de kluts kwijt

Een merkwaardige strategie, om eerst alle activiteiten rondom webOS af te bouwen en daarna weer mee te beginnen. Het bedrijf kwam in handen van webOS door de overname van Palm dat met producten als de Pre maar moeilijk voet aan wal wist te krijgen. webOS werd als verlosser gezien dat op iedere PC en printer van het bedrijf moest worden voorgeïnstalleerd. Niet veel later werd nagenoeg de stekker uit het project getrokken waarmee de aanschaf van Palm een mooi tekstboek voorbeeld werd van kapitaalvernietiging.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel