Steve Jobs precies 1 jaar dood


Het is vandaag precies één jaar geleden dat Steve Jobs overleed. Jobs visie stond niet alleen aan garant voor enkele legendarische producten, het creëerde hele nieuwe markten.

De website van Apple staat vandaag in het teken van het overlijden van Jobs precies één jaar geleden. Natuurlijk was Apple meer dan Steve Jobs alleen, maar het was Jobs die Apple uit het slob trok en terug op de kaart zette met de iPod en nieuwe productcategorieën creëerde met de MacBook Air en iPad. Sceptici merken terecht op dat er voorheen ook al UMPC's en Tablet-PC's bestonden maar die genoten niet dezelfde populariteit als voor de iPad en MacBook Air. Bovendien was het Jobs die een geheel nieuwe betekenis gaf aan de manier van tech-productintroducties in de vorm van Keynotes en met gevleugelde uitspraken als "One more thing".

Remembering Steve Jobs
Remembering Steve Jobs

De dood van Jobs schokte niet alleen de techindustrie, het werd wereldnieuws. Naar verluidt zou de iPhone 5 het laatste product zijn geweest was Jobs aan gewerkt heeft. We hopen dat Apple ook zonder Jobs de wereld kan blijven verrassen met uitdagende en vernieuwende producten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel