Facebook wil betaaldienst integreren in Messenger


Even geld overboeken naar een vriend in Facebook Messenger, het zou straks zomaar kunnen. Uit een verschenen screenshot blijkt dat de optie momenteel getest wordt.

Facebook lijkt z'n eigen betaaldienst te willen integreren in de Messenger-app. De berichtendienst werd afgelopen zomer afgescheiden van de Facebook-app en ging 'stand alone' verder. De optie om betalingen te kunnen doen werd ontdekt in de iOS-versie achter een verborgen instelling. Betalingen kunnen alleen verricht worden als er creditcard-gegevens zijn gekoppeld. Vooral in de VS wordt het merendeel van de betalingen verricht via een dergelijke kaart.

Facebook Messenger payments
Even die schuld bij je kameraad aflossen

Om een dergelijke dienst ook in Nederland levensvatbaar te krijgen zal er ondersteuning moeten komen voor bankpassen en -rekeningen. Dat lijkt echter nog ver weg. Facebook is niet de enige die geïnteresseerd is in online betalingen. Zo kondigde Apple onlangs Apple Pay aan en probeerde Google het al eens met Google Wallet. Toch is het nog niemand gelukt om ons te verlossen van de fysieke bankpassen waarmee we dagelijks rondlopen.

Bron: Techcrunch.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel