Google lanceert NFC-betaaldienst Google Wallet


Google staat op het punt een NFC-betaaldienst te lanceren. De zoekgigant wil het mogelijk maken om met een telefoon die is uitgerust met een Near Field Communication-chip te betalen, en heeft naar verluidt een deal met belangrijke partners gesloten.

Later vandaag zal de dienst worden aangekondigd, zeggen bronnen dichtbij de Google-directie. Het bedrijf zet groot in op NFC. De laatste Google-experience-telefoon, de Nexus S, was al uitgerust met een NFC-chip. Deze techniek biedt een aantal mogelijkheden, waarvan betalen er één is. Banken en winkels moeten dan wel meewerken aan implementatie van de techniek. Het lijkt er sterk op dat het Google gelukt is de financiële sector en een aantal retailers mee te krijgen.

201012 nexuss
Google Nexus S, één van de eerste Android-toestellen met NFC

De eerste proeven met mobiel betalen via NFC, een dienst die gelanceerd wordt onder de naam 'Google Wallet', beginnen in de steden New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago en Washington DC. Het wordt dan mogelijk om een Android-toestel met NFC tegen een betaalterminal aan te houden om af te rekenen. Betalen wordt daardoor nog simpeler, en het is bovendien niet meer nodig om een bankpasje mee te nemen.

Bron: Phonearena.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel