Game-emulators verdwenen uit Android Market


Google heeft zonder aankondiging een serie game-emulators van de ontwikkelaar yongzh verwijderd uit de Android Market. Met de emulators was het mogelijk games voor meerdere platformen op je smartphone te spelen.

Het gaat om de emulators Nesoid, Snesoid, Gensoid, N64oid, Ataroid, Gearoid en Gameboid, die ervoor zorgen dat je illegale en legale ROMs van gedateerde games op je telefoon kunt spelen. Het ging hier om betaalde apps, die hoog in de ranglijsten van de Android Market stonden. Yong Zhang, zoals yongzh voluit heet, is de pineut. Volgens Engadget was hij voor zijn inkomsten afhankelijk van de goed renderende apps. Nu is zijn developer-account opgeheven, en zit hij zonder inkomsten.

Geen waarschuwing

Yong zegt geen waarschuwing gehad te hebben van Google. Hij is overgestapt op een alternatieve Android-markt, SlideME. Daar zijn de apps voorlopig gratis. Helaas voor Yong is het bereik van deze markt veel kleiner dan die van de Android Market, en zal hij dus andere activiteiten moeten bedenken om brood op de plank te krijgen. Google heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel