Samsung wil nieuwe generatie iPhone en iPad zien


Nog voordat de iPhone 5 (of 4S) en iPad 3 op de markt komen, wil Samsung de apparaten zien. Dat eist het Koreaanse bedrijf in een rechtszaak tegen Apple. Het bedrijf denkt dat Apple gepatenteerde technieken van Samsung gebruikt.

Apple en Samsung vechten al langer om wederzijdse patentinbreuken. De actie van Samsung is bedoeld om Apple betaald te zetten dat het inzicht vroeg in nieuwe producten van Samsung. De advocaten van het Koreaanse bedrijf vroegen daarom om hetzelfde recht bij nieuwe producten van de fabrikant van de iPhone. Het verzoek van Apple werd overigens geweigerd, dus de kans dat Samsung wel toegang krijgt tot nieuwe producten van Apple voordat ze op de markt komen, lijkt klein.

Galaxy S II verslaat iPhone

Samsung lijkt ondertussen de belangrijkste concurrent van Apple te worden. De Samsung Galaxy S II verkoopt in thuisland Zuid-Korea beter dan de iPhone 4, en ook in het Verenigd Koninkrijk haalde Samsungs nieuwe topmodel de iPhone in. Hoewel deze vergelijking niet helemaal eerlijk is, de Galaxy S II is immers een splinternieuw toestel, terwijl de iPhone 4 al bijna een jaar meegaat, illustreert dit verkoopsucces de overtuiging dat zelfs Apple te verslaan is.

Bron: Tablet-news.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel