Koers Nokia keldert na bijstelling omzetverwachting


Nokia heeft in een persbericht laten weten dat de omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal van 2011 naar beneden bijgesteld zijn. De beurs reageerde onmiddelijk. Het aandeel Nokia verloor fors.

Het is een pijnlijk moment voor het Finse bedrijf, want de telefoniemarkt groeit nog steeds. Het lukt Nokia niet daar een graantje van mee te pikken. Het bedrijf heeft inmiddels bekendgemaakt dat toekomstige topmodellen met Windows Phone 7 uitgerust zullen worden, maar toestellen met het OS van Micorosft zijn pas aan het eind van het jaar klaar.

Koersnokia
Koersverloop van Nokia op 31 mei 2011. Het moment waarop Nokia het slechte nieuws naar buiten bracht is goed zichtbaar in de waarde van het aandeel.

Geen nieuwe verwachtingen

Nokia geeft geen nieuwe verwachtingen van de omzet en winst. Voorheen werd uitgegaan van een kleine winst van 6 tot 9 procent van de omzet. Nu verwacht het Finse bedrijf in het tweede kwartaal quitte te draaien. Het bedrijf durft, gezien de niet-voorspelde negatieve resultaten geen uitspraken meer doen over de rest van het jaar.

Beurs

De beurs in Helsinki reageerde onmiddellijk op het negatieve nieuws. Het aandeel Nokia ging fors onderuit, en verloor meer dan dertien procent van zij waarde. De waarde van een aandeel zakte daarmee richting de vijf euro, terwijl een aandeel Nokia begin dit jaar nog meer dan acht euro waard was. In de hoogtijdagen van het merk, voor de wereldwijde financiele crisis en voor de komst van de iPhone kostte een aandeel Nokia meer dan 25 euro. Dat was in 2007.



Praat mee over dit artikel