iOS 5 bevestigd door Apple

· 1 reactie


Apple komt met een nieuwe versie van iOS, iOS 5. Dat bevestigt het bedrijf in een persbericht op haar website. Over een nieuwe iPhone wordt helaas met geen woord gerept.

Voorheen werden nieuwe versies van de iPhone tegelijk aangekondigd met een nieuwe versie van iOS, dus is het te verwachten dat er tegelijk met de presentatie van iOS 5, volgende week op het WWDC-congres, ook een nieuwe toestel gepresenteerd zal worden. Volgens geruchten gaat het om de iPhone 4S, een upgrade voor de iPhone 4, die ervoor zorgt dat het toestel zich weer kan meten met smartphones die recent door de concurrentie op de markt zijn gebracht.

2011145 apple wwdc

Notificatiesysteem

Een belangrijke verbetering in iOS 5 zou het notificatiesysteem zijn. Op dit moment zijn er twee manieren waarop een app een notificatie kan versturen: als een popup die je weg moet klikken, of met een klein cijfer bij het icoon van de app. We laten ons verrassen welke verbeteringen Apple daarop heeft aangebracht. Waarschijnlijk komen deze verbeteringen uit de koker van Rich Dellinger, die voorheen aan de interface van webOS werkte, en door Apple ingehuurd werd om iOS te verbeteren. De nieuwe versie van iOS is overigens niet alleen voor de iPhone, maar ook voor de iPad.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel