Foto met daarop de HTC Nexus 9 verschijnt


HTC mag van Google de volgende Nexus-tablet maken en de eerste foto daarvan is nu online verschenen. We zien eigenlijk een uitgerekte Nexus 5 van hetzelfde rubberachtige materiaal.

De Nexus 5 is geen onaardige telefoon en waarom zou je dan je volgende product daar ook niet op laten baseren? Dat lijken ze zich bij HTC hardop te hebben afgevraagd en dit is dan het resultaat. Een relatief eenvoudig ogende tablet met Nexus-opdruk en een camera met flitser die zover mogelijk in de hoek is weggedrukt.

HTC Google Nexus 9

Eerder nog ontving de HTC Nexus 9 z'n FCC goedkeuring waarmee hij officieel is goedgekeurd voor gebruik in de VS. Volgens eerdere berichtgeving is de Nexus 9 een 8,9 inch grote Android-tablet met Nvidia Tegra K1-processor met 2 GB aan RAM-geheugen en opslaggeheugen variërend van 16 en 32 GB. De processor is trouwens 64-bits. Die camera aan de achterzijde telt 8 megapixel en de voorzijde is 3 megapixel groot. Geheel in lijn met haar smartphones heeft HTC twee luidsprekers aan de voorzijde geplaatst. Google kondigt de Nexus 9 mogelijk samen met de lancering van Android L aan.

Bron: @upleaksPraat mee over dit artikel