Samsung verwacht recordwinst, HTC juist verlies


Samsung verwacht recordwinst, HTC juist verlies

Samsung verwacht over afgelopen kwartaal tussen de 9,2 en 9,6 miljard dollar winst te hebben gemaakt. De cijfers zijn nog niet definitief maar het succes van het bedrijf staat buiten kijf. HTC denkt echter voor het eerste rode cijfers te moeten schrijven.

Ondanks mooie cijfers van Samsung ziet het er voor de toekomst wat onzeker uit. Het is nog maar de vraag of de Zuid-Koreaanse fabrikant van onder meer smartphones de hoge verkoopaantallen van met name duurdere high-end modellen als de Galaxy S4 en Note 3 kan vasthouden. Ook de winstgroei neemt iets af. Ondanks dat doet het bedrijf het erg goed, vooral als je het vergelijkt met concurrenten.

Eerste kwartaalverlies voor HTC

HTC bijvoorbeeld denkt voor het eerst verlies te maken. Die is ook nog eens groter dan de Taiwanese mobieltjesmaker eerst dacht. Het verlies komt uit op 101 miljoen dollar. HTC heeft met vlaggenschip One vooral gemikt op het high-end-segment, een plek waar de concurrentie moordend is. Hierdoor heeft het de mid-range en low-end-markt nagenoeg links laten liggen, met teruglopende verkopen als gevolg. HTC zal het lek snel boven water moeten krijgen wil het niet dezelfde kant op gaan als BlackBerry.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 181,78 € 181,78   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 3 N9005

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 3 N9005


Prijsvergelijker HTC One

Toon alle aanbiedingen van de HTC One


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel