Vertraging HTC One oorzaak laagste winst ooit

· 7 reacties


HTC heeft haar laagste winst ooit gemeld; 2,8 miljoen dollar over de laatste drie maanden. Dat is een immense daling van 98% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reden hiervan is vermoedelijk de vertraging van de HTC One.

Dat het slecht ging met HTC wisten we al, en je zou zeggen dat een bedrijf leert van haar fouten. Maar het dreigt dezelfde kant op te gaan voor de HTC One. Een uitstel van het vlaggenschip waardoor mensen kiezen voor topmodellen van de concurrentie. Dit is overigens al het zesde kwartaal op rij dat de winst van HTC daalt. Hoe lang kan dit goed gaan zonder dat er koppen rollen?

HTC One launch Peter Chou
Zijn de dagen van Peter Chou geteld?

De marketingmachine van HTC doet het al niet veel beter. De Nederlandse persafdeling van HTC heeft tegenover NieuweMobiel.NL bevestigd dat het voor heel Nederland niet meer dan zes reviewtoestellen beschikbaar heeft, wat veel te weinig is. Die worden verdeeld over de Nederlandse media waarna ze per toestel ongeveer twee weken de tijd krijgen voor een beoordeling. Een probleem wat door HTC zelf in stand wordt gehouden want de One ligt inmiddels in Duitsland al volop in de winkel en is daar prima op voorraad. Je hoeft op korte termijn dus geen review van de HTC One te verwachten want wij staan niet bovenaan de lijst.

Je zou dus zeggen dat als de One de redding van je bedrijf moet zijn je dit iets beter voor elkaar hebt. We wensen HTC het beste, maar als de One flopt dan hebben ze dat helemaal aan zichzelf te danken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel