Microsoft kondigt GDR3-update voor Windows Phone 8 aan

· 2 reacties


Microsoft heet zojuist de derde update van Windows Phone 8 aangekondigd. General Distribution Release 3 brengt in een notendop ondersteuning voor hoge resolutie beeldschermen, quadcore processors, een schermrotatielock en verbeterde multitasking.

Doordat Windows Phone 8 met deze update nu ook beeldschermen met hogere resoluties aankan is er meer ruimte voor Tiles op het startscherm. Er is een hele kolom bijgekomen. Het stelt makers van Windows Phones in staat om nu telefoons op de markt te brengen met een Full HD-beeldscherm tot 5 à 6 inch groot.

Start screen Windows Phone 8 GDR3 TilesWindows Phone 8 Driving Mode

Ook moet de GDR3-update de weg vrijmaken voor Windows Phones met quadcore processors zoals de Qualcomm Snapdragon 800. Deze krachtige processor vinden we momenteel al in andere vlaggenschepen van de concurrentie zoals de Sony Xperia Z1 en de LG G2.

Nieuwe functies

Gebruikers zullen die nieuwe hardware ongetwijfeld kunnen waarderen. Ze krijgen er ook nieuwe functies bij. Eén daarvan is een speciale Driving Mode. Het moet je onderweg van A naar B helpen zonder al te veel afleiding. Zo worden notificaties beperkt en wordt er rekening gehouden met verbonden Bluetooth-apparaten. Een andere nieuwe functie is vooral voor mindervalide mensen handig. Zo kan tekst en bepaalde visuele notificaties worden voorgelezen.

Custom ringtonesScreen rotation lock

Microsoft claimt daarnaast nog honderden andere aanpassingen te hebben gedaan. De komst van een schermrotatielock is er één. Maar ook het toekennen van een afwijkend geluid voor sms'jes van een bepaald persoon. Een andere welkome toevoeging is verbeterde multitasking. Je kunt nu apps verwijderen of sluiten uit het app-overzicht. Grote afwezige is echter een notificatiescherm waarover wel gesproken werd. Al valt de discussiëren of Windows Phone een dergelijk scherm daadwerkelijk nodig heeft.

Komende maanden

De update moet de komende maanden beschikbaar worden voor Windows Phone 8-telefoon die nu al over de GDR2-update beschikken. Geregistreerde Windows Phone-ontwikkelaars kunnen in combinatie met een developer-unlocked nu al aan de slag.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel