Waar blijven de updates voor Windows Phone 8?

· 1 reactie


Waar blijven de updates voor Windows Phone 8?

Techblog The Verge meldt nadere informatie te hebben over toekomstige updates voor het Windows Phone-platform waaronder GDR2, GDR3 en de toekomstige "Blue"-update.

Het duurt niet lang meer of Windows Phone 8 is alweer een jaar oud. Kleine updates en bugfixes zijn in de tussentijd wel uitgebracht maar concreet nieuws over toekomstige versies ontbrak tot op heden. Het bestaan van twee updates (GDR2 en GDR3) is bekend maar niet wat deze precies inhouden. Volgens The Verge bevat de General Distribution Release 2-update functies als Data Sense, Card- en CalDAV-ondersteuning en de activatie van de FM-radio. Allemaal relatief kleine aanpassingen waarvan sommige zelf noodzakelijk, bijvoorbeeld stoppen van de Exchange ActiveSync-ondersteuning door Gmail.

Windows Phone “Blue”

Microsoft zou momenteel veel resources kwijt zijn aan een grote update genaamd "Blue" die voor de eerste helft van 2014 gepland staat. Opvallend is dat enkele functies die gepland stonden voor "Blue" toch in de GDR3-update terechtkomen. Eén daarvan is vermoedelijk de schermrotatielock die velen missen. Ook ondersteuning voor quadcore processors en Full HD displays worden in GDR3 opgenomen. De GDR3-update moet nog eind dit jaar uitkomen. De Blue-update bevat vervolgens de nieuwe functies zoals een notificatiecentrum. Los van Blue komt er ook nog een Business Feature Pack die door Microsoft zelf al is aangekondigd. Deze brengt ondersteuning voor VPN, S/MIME en Wi-Fi EAP-TLS wat vooral in zakelijke omgevingen handig kan zijn. Nu is het te hopen dat fabrikanten zoals Nokia het tot 2014 kunnen uithouden met toestellen als de Lumia 1020 voordat de broodnodige verbeteringen aan Windows Phone worden uitgerold.

Bron: The Verge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel