“Volgende versie Windows Phone 8 krijgt Full HD en quadcore-ondersteuning”


Het laatste gerucht in de wandelgangen is dat de volgende versie van Windows Phone 8, genaamd GDR3, beeldschermen met een 1080p resolutie zullen ondersteunen. Dergelijke Full HD panels zijn de laatste modetrend in mobiele-telefonie-land.

En dan kun je als Microsoft natuurlijk niet achterblijven. Het nieuws is vooral mooi voor Nokia, dat nu dergelijke hoge resolutie displays kan gaan toepassen in haar nieuwe telefoons. Naast Nokia maken vooral HTC, Samsung en Huawei telefoons onder WP8. Mogelijk dat Windows Phone 8 GDR3 ook processors met meer dan twee cores zal ondersteunen zoals tijdens de introductie van Windows Phone 8 al was beloofd.

Windows Phone 8 Full HD 1080p
Soon...

De nieuwe resolutie zal waarschijnlijk toegevoegd worden aan de al bestaande 800x480, 1280x720 en 1280x768. Van die laatste maakt momenteel alleen de Lumia 920 van Nokia gebruik. Verwacht trouwens niet op korte termijn Windows Phone 8-telefoons met Full HD-schermen. Eerst moet de GDR2-update nog uitkomen, de GDR3-update wordt pas rond de jaarwisseling verwacht.

Bron: TheVerge.com


Prijsvergelijker Nokia Lumia 920

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 920


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel