Website Apple “gehackt”


Dan mag je wel pionier zijn op het gebied van moderne techniek, ook Apple ontkomt zo nu en dan niet aan een serieuze hack. Apple's ontwikkelaarssite werd vorige week gehackt en lag er drie dagen uit. Vandaag geeft Apple tekst en uitleg.

Het beste wat je kunt doen bij een hack of andere inbraakpoging is daar gewoon eerlijk over zijn. Hulde voor Apple want dat is precies wat het vandaag doet. In een mail naar alle geregistreerde ontwikkelaars speelt Apple open kaart. Vorige week donderdag heeft iemand toegang verschaft tot de ontwikkelaarssite en het valt niet uit te sluiten dat hij namen en/of e-mailadressen van ontwikkelaars heeft kunnen inzien. Apple benadrukt dat alle persoonlijke informatie voorzien is van encryptie en daardoor onbruikbaar is. Na het ontdekken van de inbraak heeft Apple de systemen uit de lucht gehaald. Apple laat niets aan het toeval over en zegt software-updates, database rebuilds en zelfs nieuwe code te ontwikkelen om zoiets in de toekomst te voorkomen.

Apple dev hack

Inmiddels heeft ook iemand de 'hack' opgeeist; de Turkse beveiligsonderzoeker Ibrahim Baliç. Hij verklaart tegenover de Britse krant The Gardian dat het niet om een 'hack' ging maar wou aantonen dat Apple's site zelf informatie lekte. Hij zou Apple op de bewuste dag van een dertiental bugs op de hoogte hebben gebracht waarna volgens Baliç de site direct op slot ging. Apple's ontwikkelaarssite kent rond de 275.000 geregistreerde ontwikkelaars voor onder andere iOS en Mac OS X.

Bron: Guardian.co.uk


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel