Screenshot Windows Phone 8.1 ‘Blue’ verraadt notificatiecentrum

· 3 reacties


Iemand heeft screenshots van de volgende versie van Windows Phone online gezet. Versie 8.1 met codenaam 'Blue' krijgt getuige de kiekjes naast een notificatiescherm ook aanpassingen in multitasking, het applicatiemenu en de kalender.

Het verhaal is wel wat vreemd. De bron heeft namelijk een Lumia 920 via eBay gekocht en ontdekte bij binnenkomst dat de telefoon een nog niet officiële ROM draaide. Blijkbaar wist hij genoeg van Windows Phone om dit te herkennen en plaatste onderstaande screenshots online. Het klinkt wat onwaarschijnlijk maar dat maakt het nog niet onmogelijk.

Windows Phone 8.1 notifcations
Een notificatiecentrum in Windows Phone?

Allereerst het notificatiecentrum. Het lijkt er op dat deze bereikt wordt door de statusbalk naar beneden te trekken, vergelijkbaar met andere mobiele besturingssystemen. Eerder ging al het gerucht dat Windows Phone 8 geen notificatiecentrum heeft vanwege 'tijdgebrek'. Andere screenshots laten zien dat het mogelijk is om apps uit het multitask-gedeelte te verwijderen.

Windows Phone 8.1 calendar and sort
Weekoverzicht en sorteren op gebruik

Daarnaast krijgt de kalender een weekoverzicht en is de volgorde van apps te wijzigen van het standaard 'alfabetisch' nu, naar 'meest gebruikt' straks. Een welkome aanvulling als je het ons vraagt. Microsoft heeft nog niet veel vrijgegeven over Windows Phone 8.1, versie 8 werd op 20 juni 2012 aangekondigd. Op 26 juni houdt Microsoft haar jaarlijkse Build conferentie, wellicht horen we dan meer.

Bron: Reddit.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel