“Nokia 9.1 PureView komt pas in 2020”


Voor iedereen die hoopt op een snel vervolg op de Nokia 9 PureView komt dit als teleurstelling; de 9.1 PureView is uitgesteld tot 2020. Nokia's opvolger van het ambitieus cameraproject heeft nog wat langer nodig om rijp te worden.

De Nokia 9 PureView is een wat gekke telefoon. Een vrij unieke zelfs. Waar andere fabrikanten iedere camera weer voor wat anders gebruikt (zoom, groothoek, diepte, etc) gebruikt Nokia ze als één. Alle 5 camerasensoren werken samen om 1 superfoto te maken. Geen nieuw idee want Light deed het eerder al, maar wel nieuw voor een mobiele telefoon. Jammer alleen dat de cameraresultaten enigszins tegenvielen. In de lijst van cameratester DxoMark bungelt hij onderaan de middenmoot.

Nokia PureView phones
Drie generaties PureView-telefoons

Maar omdat fotografie de heilige graal van smartphones is moet Nokia een tandje bij zetten. Maar over rozen loopt die ontwikkeling niet. Het eerste uitstel is een feit. De geruchten spreken nu over een lancering tussen april en juni. Dat geeft HMD Global wel de gelegenheid goed voor de dag te komen en componenten te kiezen die dan verkrijgbaar zijn. Denk aan de Snapdragon 865. Dat geeft het toestel meteen al een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Google Pixel 4 en iPhone 11 Pro die net zijn aangekondigd.

Uitstellen niets nieuws

Het uitstellen van een PureView-telefoon is trouwens niets nieuw. Ook de Nokia 9 PureView werd menigmaal uitgesteld. Dat had tot gevolg dat het toestel met een vorige generatie Snapdragon-processor uitkwam en ook de balken boven en onder het scherm kwamen gedateerd over toen het toestel eindelijk in februari van 2019 werd aangekondigd. Mogelijk heeft het hier van geleerd en zien we ergens in 2020 wel een geduchte tegenstander voor de gevestigde orde.

(via)
Foto: Laze Sun


Prijsvergelijker Nokia 9 PureView
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Midnight Blue
€ 663,72 € 663,72   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 9 PureView


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel