Binnenkort Xiaomi-telefoon met 108 megapixel camera


Xiaomi komt binnenkort met de Mi CC9 Pro uit; een mobiele telefoon met 108 megapixel camera. En dat niet alleen, achterop zitten naar verluidt maar liefst 5 verschillende camera-sensoren.

Xiaomi geeft zelf een teaser van de Mi CC9 Pro in een Weibo-blogpost. We zien een gedeelte van de achterkant met duidelijk de vermelding "108MP". In totaal tellen we 5 verschillende camera-sensoren, netjes boven elkaar. Verder valt te lezen "5x optical" waarmee wederom een specificatie verduidelijkt wordt.

Xiaomi Mi CC9 Pro

De Xiaomi CC-serie lijkt gericht op millennials en heeft Nederland nog niet bereikt. Dat lijkt echter een kwestie van tijd want bijvoorbeeld de Xiaomi Mi CC9 is wel in het Verenigd Koninkrijk te koop. Des te meer reden om deze CC9 Pro goed in de gaten te houden. De aankondiging vindt op 5 november plaats, mogelijk samen met enkele andere Xiaomi-producten. Overige specificaties van de Mi CC9 Pro zijn schaars maar een Snapdragon 730G-processor wordt wel genoemd. Dat duidt op een mid-range toestel gericht op gamers. Mogelijk komt het toestel hier als de Mi Note 10 op de markt.

108 MP sensor

De introductie van mobiele telefoons met 108 megapixel camera's is een logische vervolgstap. Het is de natuurlijke opvolger van de 64 megapixel camerasensor. Mogelijk kiest Xiaomi voor een exemplaar van Samsung. Die kondigde in augustus van 2019 een ISOCELL Bright HMX-sensor aan met een dergelijk hoge resolutie. Deze 1/1,33" grote sensor levert 27 megapixel kiekjes op door 4 pixels tot 1 te combineren waardoor meer licht geabsorbeerd wordt. Qua video is de sensor in staat om 6K video te schieten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel